Vakantiewoningenverhuur J.E. Visser | Ballum - Ameland | Tel: 0519-554688

Ballum - Ameland

Ballum is, met zijn 350 inwoners, het kleinste dorp op Ameland en het was in de 15e eeuw o.a. de woonplaats van de Cammingha's, de vroegere vrijheren van Ameland. In het dorp staan nog vele oude woningen met ankerdateringen uit de 18e eeuw. De oude boerderijen in het dorp herinneren aan het agrarisch verleden, terwijl ook hier de manier van wegverharding en de hoge bomen het dorpskarakter bepalen.

In de Nederlands Hervormde Kerk is een magnifiek kunstwerk te bezichtigen: de prachtig gebeeldhouwde preekstoel. In de zomermaanden is deze kerk te bezichtigen. Het dorpsgezicht van Ballum is een beschermd dorpsgezicht.

In het dorp en op de camping vindt u een supermarkt, in de authentieke Camminghastraat vindt u onder anderen nog een aantal winkeltjes, restaurant met groot terras, een cafetaria, fietsenverhuur enz., om de hoek bevindt zich Hotel Nobel, in de wijde omtrek bekend om zijn Nobeltje. Naast het hotel bevindt zich een slijterij waar uiteraard het Nobeltje te koop is.

En na een kleine wandeling komt u via de duinen op het mooiste strand van Nederland (2008), waar een prachtig strandpaviljoen staat.